Οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι να συμμορφωθούν με τους εθνικούς κανονισμούς για τα εμβόλια

By | 20 Ιανουαρίου, 2022

Η UEFA επιβεβαίωσε ότι οι σύλλογοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να σέβονται όλους τους κανόνες των μεμονωμένων εθνών σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά της Covid. 

Για το λόγο αυτό, για παράδειγμα, οι ανεμβολίαστοι παίκτες της Τσέλσι μπορεί να πρέπει να χάσουν τον εκτός έδρας αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με τη Λιλ, καθώς η Γαλλία έχει θεσπίσει την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους αθλητές στη γαλλική επικράτεια. 

Αντίστοιχα, ωστόσο, στην Ιταλία αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η είσοδος σε ξενοδοχεία και στα ταξίδια εκείνων που δεν διαθέτουν το ενισχυμένο Green Pass, το οποίο προβλέπει εμβολιασμό ή ανάρρωση από τον κορονοϊό.

Σε ανακοίνωσή της, η UEFA εξήγησε: «Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής. Κάθε ομάδα θα πρέπει κατ΄ αρχάς να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας».

Πηγές της UEFA αναφέρουν ότι το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα κάνει τίποτα που θα υπονομεύσει τους τοπικούς νόμους οι οποίοι προωθούν τον εμβολιασμό των παικτών, κάτι που υποδηλώνει ότι το παιχνίδι σε μια ουδέτερη χώρα είναι απίθανο να αποτελέσει μια επιλογή.

Η Τσέλσι, εξηγούν οι Times, θα συνομιλήσει με την UEFA την επόμενη εβδομάδα για τις πιθανές επιπτώσεις στον αγώνα του Champions League με τη Λιλ. Ο πρώτος αγώνας είναι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 22 Φεβρουαρίου, με τη ρεβάνς στη Γαλλία στις 16 Μαρτίου. 

Ο μόνος δυνατός τρόπος να παρακάμψουν οι «μπλε» το νόμο περί εμβολιασμού είναι εάν η γαλλική κυβέρνηση επιτρέψει στις επισκέπτριες ομάδες να παραμείνουν σε μια αυστηρά ελεγχόμενη φούσκα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι αυτό θα επιτραπεί

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.