Να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

By | 10 Δεκεμβρίου, 2020


«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και καλεί την κυβέρνηση, την εποπτεύουσα Τράπεζα της Ελλάδας και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, να ζητήσουν από τη DG Comp μία ικανή παράταση, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για να αναζητηθεί με καλύτερους όρους, λύση που θα καθορίσει την πορεία της  Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε ο  βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνος της Κ.Ο. για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με τις εξελίξεις στην Εθνική Ασφαλιστική, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων τομέων του κόμματος. 

Σε μια περίοδο, πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης, που η χώρα βρίσκεται σε υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω της πανδημίας, και με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής να βελτιώνονται, δεν πρέπει να προχωρήσει τώρα η πώλησή της.

Η τιμή πώλησης που φέρεται να έχει συμφωνηθεί, περί τα 450 εκατ. ευρώ, είναι πολύ χαμηλή, για μια εταιρεία η οποία έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα, μεγάλη αξία και προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, υποστήριξε ο κ. Φλαμπουράρης. 

«Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία δεν πρέπει να πωληθεί όταν μάλιστα υπάρχει ένας μόνο ενδιαφερόμενος (fund), που κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα της ιδιωτικής υγείας, γιατί αυτό προσομοιάζει σε απ’ ευθείας ανάθεση», υπογράμμισε.  

Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι έχουν προταθεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την τύχη της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι οποίες και πρέπει να διερευνηθούν. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα πλήρη δικαιώματα εργαζομένων και ασφαλισμένων», κατέληξε.  

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.