Πέντε μικρά κράτη στην Ευρώπη χωρίς αεροδρόμιο

By | 17 Απριλίου, 2022

Ο κόσμος είναι γεμάτος μέρη στα οποία δεν μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όμως, είναι ότι υπάρχουν πέντε χώρες στην ηπειρωτική Ευρώπη στις οποίες δεν μπορείτε να φτάσετε ούτε αεροπορικώς.

Επομένως, εάν η επίσκεψη σε κάθε χώρα της Ευρώπης είναι στη λίστα σας, μην ξεχνάτε αυτά τα πέντε κράτη χωρίς ανταπόκριση.

Βατικανό: Το θρησκευτικό κέντρο της Ιταλίας

Ακριβώς στην καρδιά της Ρώμης, το Βατικανό είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο. Σε μόλις 44 εκτάρια, θα ήταν δύσκολο να στριμωχθεί ένα αεροδρόμιο σε αυτή τη θρησκευτική Μέκκα. Αλλά από το Roma Termini, τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, μπορείτε να φτάσετε στο μικρο κράτος σε μόλις 35 λεπτά.

Εάν ταξιδεύετε από την Ισπανία, μπορείτε να φτάσετε στη Ρώμη με πλοίο και τρένο που σας συνδέει σε μόλις 24 ώρες ή, αν οδηγείτε, μπορείτε να διασχίσετε τη Γαλλική Ριβιέρα και να φτάσετε στο Βατικανό σε μόλις 13 ώρες.

Μονακό: Παιδική χαρά πλουσίων και διάσημων

Ακριβώς κατά μήκος της ακτής από τη Νίκαια στη Νότια Γαλλία, βρίσκεται το Πριγκιπάτο του Μονακό, μια κυρίαρχη πόλη-κράτος και η δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο. Το κράτος της Γαλλικής Ριβιέρας είναι γνωστό για τα λαμπερά καζίνο, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τους πλούσιους κατοίκους του, αλλά λόγω του μεγέθους του δεν έχει δικό του αεροδρόμιο.

Ενώ πολλοί από τους κατοίκους του – συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού οδηγών της Formula 1 – μπορεί να φτάνουν με ιδιωτικά τζετ, πρέπει να πετάξουν στο αεροδρόμιο της Νίκαιας Côte d’Azur, το οποίο βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα κάτω από την ακτή.

Ανδόρα: Μια μικροσκοπική χώρα στην καρδιά των Πυρηναίων

Κρυμμένο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας στα βουνά των Πυρηναίων, η Ανδόρα είναι ένα μικροσκοπικό, μεσόγειο μικρο κράτος που φημίζεται για τα χιονοδρομικά θέρετρα της. Υπάρχουν πολλά να κάνετε και το καλοκαίρι – στην πραγματικότητα το 90 τοις εκατό της Ανδόρας είναι χώρος πρασίνου. Από ορεινές λίμνες μέχρι μονοπάτια για άλογα, μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη διαδρομή αλπικού έλκηθρου στον κόσμο.

Ενώ η χώρα – το έκτο μικρότερο κράτος στην Ευρώπη – δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, είναι εύκολο να φτάσετε από τη Γαλλία και την Ισπανία. Από το Παρίσι, μπορείτε να φτάσετε στην Ανδόρα σε λίγο περισσότερο από οκτώ ώρες με το τρένο ή να οδηγήσετε σε οκτώμισι.

Από τη Βαρκελώνη, υπάρχει απευθείας λεωφορείο που θα σας μεταφέρει εκεί σε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες.

Λιχτενστάιν: Ένα ήσυχο μέρος διαφυγής

Η τέταρτη μικρότερη χώρα της Ευρώπης είναι το γερμανόφωνο Λιχτενστάιν, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Αυστρία και την Ελβετία στις Άλπεις. Η μικρή πολιτεία είναι μια από τις χώρες με τις λιγότερες επισκέψεις στην Ευρώπη, καθιστώντας την το ιδανικό μέρος για μια ειρηνική απόδραση ανάμεσα στα βουνά.

Χωρίς δικό του αεροδρόμιο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φτάσετε στην κλειστή χώρα με τρένο. Από το Βερολίνο μπορείτε να φτάσετε εκεί σε λίγο περισσότερο από δέκα ώρες, ενώ από τη Βιέννη θα σας πάρει μόλις επτά και δεν θα χρειαστεί καν να αλλάξετε τρένο.

Φροντίστε να απολαύσετε λίγο «ribel», το εθνικό πιάτο του Λιχτενστάιν, το οποίο είναι φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.

Άγιος Μαρίνος: Στην πλαγιά ενός βουνού

Σκαρφαλωμένος στη βορειοανατολική Ιταλία, ο Άγιος Μαρίνος είναι η πέμπτη μικρότερη χώρα στον κόσμο και μια από τις παλαιότερες δημοκρατίες του κόσμου. Στην πλαγιά του όρους Titano, έχει μήκος μόλις 13 χιλιόμετρα στο μεγαλύτερο σημείο του και το ιστορικό κέντρο είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Χωρίς αεροδρόμιο, οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν με τρένο από τη Ρώμη που θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από πέντε ώρες, ή να επιβιβαστούν σε μια βάρκα από την Πούλα στην Κροατία και να ταξιδέψουν με τρένο/λεωφορείο για να φτάσουν στο κράτος σε λίγο περισσότερο από οκτώ ώρες. Με όποιον τρόπο, σίγουρα θα απολαύσετε ένα εκπληκτικό τοπίο.

Πηγή: Euronews

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.