Συχνά προβλήματα του νεροχύτη σας

By | 25 Αυγούστου, 2021

Είτε το πιστεύετε είτε όχι,  ένα τρισεκατομμύριο λίτρα νερού σπαταλάτε ετησίως λόγω διαρροών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα στο νεροχύτη του σπιτιού  σας, θέλετε να το διορθώσετε αμέσως με τη βοήθεια μιας έμπιστης εταιρείας όπως η εταιρεία 24gr.gr. Το στάσιμο νερό μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και διάβρωση των υλικών. Επιπλέον, τα βουλώματα και τα μπλοκαρίσματα σας μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες μυρωδιές και ζημιές.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται συγκλονισμένοι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με τα υδραυλικά τους. Επειδή δεν καταλαβαίνουν τα βασικά του υδραυλικού συστήματος στο σπίτι τους , μπορεί να διστάσουν πριν καλέσουν έναν επαγγελματία υδραυλικό επειδή απλά δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα.

Τα καλά νέα είναι ότι πιθανότατα μπορείτε να διορθώσετε πολλά κοινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων μόνοι σας. Αυτό μπορεί να καταλήξει να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα; Συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας ενημερώσουμε για κοινά προβλήματα υδραυλικών νεροχύτη και πώς να τα διορθώσετε.

1. Χαμηλή πίεση νερού

Όταν κάποιος έχει πρόβλημα με χαμηλή πίεση νερού , αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως στη βρύση του νεροχύτη. Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να δείτε αν τόσο το κρύο όσο και το ζεστό νερό επηρεάζονται από τη χαμηλή πίεση του νερού. Εάν τόσο το κρύο όσο και το ζεστό νερό έχουν χαμηλή πίεση, το πρόβλημα πιθανότατα οφείλεται στον αεριστή.

Οι αποθέσεις ασβεστίου μπορούν να συσσωρευτούν αργά στον αεριστή της βρύσης και να μειώσουν την πίεση του νερού. Ευτυχώς, είναι εύκολο να διορθώσετε έναν αποκλεισμένο αερισμό.

Πώς να διορθώσετε το ζήτημα χαμηλής πίεσης νερού

Ο αεριστής είναι το βιδωτό εξάρτημα που μπορεί να βρεθεί στο άκρο της βρύσης. Η δουλειά αυτού του κομματιού είναι να σπάσει το στερεό ρεύμα νερού και επίσης να προσθέσει αέρα στη ροή του νερού. Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά τη χρήση νερού.

Ο αεριστής σας μπορεί μερικές φορές να φράξει με συσσώρευση ορυκτών και θα πρέπει να καθαριστεί. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα κοινό σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία στην παροχή νερού.

Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να καθαρίσετε τον αεριστή. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το κομμάτι του αεριστήρα εάν είναι πολύ χαλασμένο.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τον αεριστή από τη βρύση. Μπορείτε κανονικά να το κάνετε ξεβιδώνοντας το κομμάτι με το χέρι. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πένσα εάν δεν μπορείτε να την αφαιρέσετε με το χέρι.

Μπορείτε να καθαρίσετε τις αποθέσεις ορυκτών ή να τρίψετε τη μεταλλική επιφάνεια με το χέρι. Μπορείτε επίσης να τρυπήσετε τα ανοίγματα της επιφάνειας με βελόνα ή καρφίτσα. Εάν η επιφάνεια είναι σκουριασμένη, πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Αφού καθαριστεί ο αεριστής, βιδώστε τον ξανά με το χέρι και δοκιμάστε τον. Εάν διαρρέει νερό γύρω από τον αεριστή, χρησιμοποιήστε πένσα για να τον σφίξετε ακόμη περισσότερο.

2. Νιπτήρας μπάνιου με αργή αποστράγγιση

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα υδραυλικών νεροχύτη είναι όταν ο νεροχύτης αποστραγγίζεται πολύ πιο αργά από ό, τι συνήθως. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το αναδυόμενο καπάκι που χρησιμοποιείται για να σταματήσει ο νεροχύτης μπορεί να συλλέξει πολλά σκουπίδια και τρίχες με την πάροδο του χρόνου. Για να επανέλθει η αποχέτευση στη σωστή ροή, θα πρέπει να καθαρίσετε τα σκουπίδια.

Ας δούμε αρκετούς εύκολους και χρήσιμους τρόπους καθαρισμού ενός νεροχύτη αργής αποστράγγισης.

Αφαιρέστε το πώμα

Λόγω του τρόπου διαμόρφωσης του αναδυόμενου νεροχύτη, συνήθως συλλέγει συσσώρευση και συντρίμμια. Εάν παρατηρήσετε ότι ο νεροχύτης σας αδειάζει αργά, μια λύση είναι να αφαιρέσετε το αναδυόμενο πώμα και να το καθαρίσετε. Πολλά αναδυόμενα πώματα διατηρούνται στη θέση τους από ένα παξιμάδι που είναι προσαρτημένο στην αποχέτευση που βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη.

Για να αφαιρέσετε το αναδυόμενο πώμα, φτάστε πίσω από τον σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη και βρείτε το αναδυόμενο παξιμάδι. Αφού αφαιρέσετε το παξιμάδι, μπορείτε να τραβήξετε το αναδυόμενο παράθυρο από την αποχέτευση του νεροχύτη και να το καθαρίσετε. Αφού καθαριστεί, πρέπει απλώς να το εγκαταστήσετε ξανά.

Ελέγξτε την παγίδα

Εάν ο νεροχύτης σας δεν αδειάζει σωστά μετά τον καθαρισμό του αναδυόμενου πώμα, θα πρέπει να αποσυνδέσετε την παγίδα του νεροχύτη του μπάνιου. Δύο παξιμάδια συγκρατούν την παγίδα στη θέση τους.

Ξεβιδώστε και τα δύο παξιμάδια και τραβήξτε την παγίδα ευθεία προς τα κάτω για να την αφαιρέσετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα δοχείο κάτω από την αποχέτευση του νεροχύτη, έτσι ώστε να μπορείτε να πιάσετε οποιοδήποτε νερό χυθεί καθώς βγάζετε την παγίδα.

Ελέγξτε την παγίδα για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει το μπλοκάρισμα και καθαρίστε την. Μερικές φορές, πράγματα όπως κορδέλες μαλλιών και καπάκια οδοντόκρεμας μπορούν να κολλήσουν στην παγίδα αποστράγγισης. Η απλή αφαίρεση αυτών των κομματιών πρέπει να είναι αρκετή για να καθαρίσει το φράξιμο.

Ελέγξτε τον βραχίονα

Εάν δεν βρήκατε τίποτα που να εμποδίζει τη ροή του νερού στην παγίδα αποστράγγισης ή το αναδυόμενο πώμα  του νεροχύτη, θα πρέπει να ελέγξετε τον βραχίονα. Ο βραχίονας είναι μερικές φορές κολλημένος στη θέση του, αλλά τις περισσότερες φορές είναι στερεωμένος με ένα παξιμάδι που βρίσκεται στο πίσω μέρος, προς τον τοίχο.

Χαλαρώστε το περικόχλιο και τραβήξτε τον βραχίονα παγίδας κατευθείαν από τον τοίχο. Μόλις το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να κοιτάξετε την αποχέτευση και να δείτε αν κάτι φράζει. Αν δείτε κάτι, αφαιρέστε το.

Εάν δεν βλέπετε τίποτα, θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Συχνά προβλήματα του νεροχύτη σας

Χρησιμοποιείστε το φίδι αποστράγγισης

Αφού αφαιρέσετε την παγίδα και τον βραχίονα παγίδας, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον σωλήνα αποχέτευσης με ένα φίδι αποστράγγισης. Για να χρησιμοποιήσετε το φίδι αποστράγγισης, κρατήστε το φίδι κοντά στο άνοιγμα του σωλήνα αποστράγγισης.

Εισαγάγετε το άκρο του καλωδίου φιδιού στην αποχέτευση και τροφοδοτήστε το φίδι στην σωλήνα αποχέτευσης αργά. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε σταθερή πίεση σε αυτό.

Το φίδι πρέπει να είναι σε θέση να καθαρίσει το φράξιμο.

Αφού χρησιμοποιήσετε  το φίδι αποστράγγισης στο αποχετευτικό νεροχύτη του μπάνιου, βάλτε το αναδυόμενο πώμα και χρησιμοποιείστε το ξανά μαζί και δείτε αν το μπλοκάρισμα έχει διορθωθεί. Εάν η αποχέτευση εξακολουθεί να μην είναι καθαρή, ίσως θελήσετε να την ξαναφτιάξετε και να πάτε πιο κάτω στον σωλήνα για να καθαρίσετε το μπλοκάρισμα.

Αφού ξεμπλοκάρετε το νεροχύτη του μπάνιου σας, αναζητήστε διαρροές σε όλους τους αρμούς γεμίζοντας το νεροχύτη. Ακολουθήστε αυτό αποστραγγίζοντας τα όλα ταυτόχρονα. Όπως συμβαίνει με όλες τις βουλωμένες αποχετεύσεις, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα αποστράγγισης, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για έναν επαγγελματικό καθαρισμό αποχέτευσης .

3. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Ένας φραγμένος νεροχύτης κουζίνας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Επειδή αυτός είναι ο χώρος στο σπίτι σας όπου ετοιμάζετε τα γεύματά σας και διατηρείτε το φαγητό σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο. Ένας φραγμένος νεροχύτης κουζίνας μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα, δυσοσμία και άλλα προβλήματα.

Ευτυχώς, συνήθως δεν είναι τόσο δύσκολο να καθαρίσετε τα υδραυλικά νεροχύτη της κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε ένα έμβολο

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι το έμβολο προορίζεται μόνο  για μια τουαλέτα αργής αποστράγγισης . Ωστόσο, η ίδια λογική που κάνει τα έμβολα τόσο αποτελεσματικά στις τουαλέτες μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε νεροχύτες. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό και αποτελεσματικό έμβολο στα περισσότερα καταστήματα υλικού για λίγα μόνο δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν  πολλοί τύποι εμβόλων και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σε σχήμα κυπέλλου.

Για να βυθίσετε έναν νεροχύτη, θέλετε πρώτα να πάρετε ένα πανί και να συνδέσετε το άνοιγμα υπερχείλισης του νεροχύτη. Εάν έχετε νεροχύτη κουζίνας με διπλό νιπτήρα, μπλοκάρετε την αποχέτευση που βρίσκεται απέναντι από αυτήν που φυτεύετε για να βυθιστεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει το φίλτρο από τη φραγμένη πλευρά.

Τοποθετήστε το κύπελλο εμβόλου πάνω από τη φραγμένη αποχέτευση. Βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα είναι πλήρως καλυμμένο.

Ενώ κρατάτε σταθερά το έμβολο στη θέση του, γεμίστε το νεροχύτη με αρκετό νερό για να καλύψει το κύπελλο. Θέλετε να δημιουργήσετε μια σφιχτή σφράγιση.

Κάντε απότομες και γρήγορες κινήσεις πάνω-κάτω για να αντιμετωπίσετε το φράξιμο. Κρατήστε τη σφραγίδα άθικτη και κάντε τις πιέσεις σας όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες.

Μετά από περίπου πέντε βυθίσεις, θέλετε να ελέγξετε την πρόοδό σας. Εάν σπάσετε τη στεγανοποίηση μεταξύ της επιφάνειας του νεροχύτη και του δοχείου εμβόλου και το νερό αποστραγγιστεί, έχετε καθαρίσει με επιτυχία το φράξιμο.

Εάν το νερό δεν στραγγίζει, δημιουργήστε ξανά τη σφραγίδα και δοκιμάστε ξανά. Συνήθως, θα παρατηρήσετε ότι το φράξιμο απελευθερώνεται όταν το έμβολο γίνεται πολύ πιο εύκολο να αντληθεί.

Μόλις καθαρίσετε το φράξιμο, τρέξτε λίγο ζεστό νερό για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπολείμματα αποστραγγίζονται.

Η σημασία της γνώσης του τρόπου επίλυσης προβλημάτων του νεροχύτη

Όπως μπορούμε να δούμε, υπάρχει μια ποικιλία κοινών προβλημάτων υδραυλικών του νεροχύτη εκεί έξω. Αλλά με λίγο κόπο θα πρέπει να μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα. Υπάρχουν όμως  φορές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο εξοπλισμό και να έχετε εκτενή γνώση για το πώς λειτουργούν τα υδραυλικά. Όταν συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία αξιόπιστο, ειλικρινή και έμπειρο υδραυλικό.

Δείτε περισσότερα για υδραυλικούς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.