Τα καλύτερα mid range smartphones του 2022

By | 28 Ιουλίου, 2022

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, τα καλύτερα mid range τηλέφωνα – θήκες κινητών -που έχουμε δοκιμάσει θα σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί οι άνθρωποι ξοδεύουν τόσα πολλά για ένα κινητό. Όσοι έχουν προϋπολογισμό θα διαπιστώσουν ότι τα καλύτερα φθηνά τηλέφωνα προσφέρουν ικανές κάμερες, αρκετά μεγάλες οθόνες για την παρακολούθηση βίντεο και την αναπαραγωγή παιχνιδιών και αρκετή διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Και η συνδεσιμότητα 5G έχει γίνει πρότυπο για φθηνά τηλέφωνα.

Πρέπει να κάνετε κάποιες συμβιβασμούς σε αυτό το εύρος τιμών, καθώς δεν θα βρείτε πάντα τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές, οθόνες 120 Hz ή ευέλικτες κάμερες ζουμ. Αλλά συνολικά θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το τι προσφέρουν τα καλύτερα φθηνά τηλέφωνα.

Ποια είναι τα καλύτερα mid range smartphones;

Το καλύτερο φθηνό τηλέφωνο που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή είναι το Pixel 6a. Αλλά έρχεται δεύτερο το Galaxy A53. Παρά τις κατώτερες κάμερες και τις επιδόσεις του, έχει πολλά πράγματα όπως η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η οθόνη 120 Hz. Αναμένουμε λοιπόν μια σκληρή μάχη Pixel 6a εναντίον Galaxy A53.

Το iPhone SE (2022) είναι μια καλή επιλογή το οποίο κοστίζει 20 ευρώ λιγότερο και διαθέτει τον ίδιο γρήγορο επεξεργαστή A15 Bionic που υπάρχει μέσα στο iPhone 13.

Εάν θέλετε ένα τηλέφωνο 5G για λιγότερο από 300 ευρώ προτείνουμε το OnePlus Nord N20. Μπορεί να έχει μερικά από τα τυπικά μειονεκτήματα του οικονομικού τηλεφώνου, αλλά φαίνεται ωραίο και έχει μερικές κορυφαίες λειτουργίες όπως οθόνη AMOLED και γρήγορη φόρτιση 33 W.

Google Pixel 6a

Αν είστε πρόθυμοι να παραβλέψετε την απογοητευτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, το Google Pixel 6a είναι δύσκολο να ξεπεραστεί ως το καλύτερο φθηνό τηλέφωνο συνολικά. Αξιολογήστε τις κάμερες, οι οποίες ξεχωρίζουν πάντα στις οικονομικές συσκευές της Google. Όπως και οι προκάτοχοί του, το Pixel 6a βασίζεται στην υπολογιστική φωτογραφία για να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες εικόνες σε αυτό το εύρος τιμών — οι φωτογραφίες του μπορούν ακόμη και να αμφισβητήσουν αυτές που παράγονται από πολύ πιο ακριβό τηλέφωνο. Και σε αντίθεση με το iPhone SE, το Pixel 6a υποστηρίζει λειτουργία νύχτας.

Θα βρείτε επίσης ένα chipset Tensor που τροφοδοτεί το Pixel 6a. Αυτό είναι το ίδιο πυρίτιο μέσα στις ναυαρχίδες Pixel 6 της Google, που ξεκινούν από 150 ευρώ περισσότερο από το Pixel 6a. Ως αποτέλεσμα, τα ίδια κόλπα με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να πραγματοποιήσει το κορυφαίο τηλέφωνο της Google είναι διαθέσιμα και στο Pixel 6a, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου επεξεργασίας φωτογραφιών Magic Eraser και της μετάφρασης στη συσκευή.

Για 449 έχετε μεγάλη αξία με το Pixel 6a. Είναι το τηλέφωνο που μπορείτε να το αποκτήσετε αν βάλετε ένα premium στις δυνατότητες και τις ειδικές λειτουργίες της κάμερας.

Samsung Galaxy A53 5G

Αν θέλετε το καλύτερο τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας για τις αρχές του 2022, τότε μην ψάξετε περισσότερο από το Samsung Galaxy A53. Έχει μια ωραία οθόνη AMOLED 6,5 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.

Φυσικά, οι κάμερες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, ειδικά υπό το φως του Pixel 5a. Ωστόσο, τα καταφέρνουν μια χαρά, αν είστε εντάξει με τη χαρακτηριστική υπερκορεσμένη εμφάνιση της Samsung. Η απόδοση δεν θα σας εντυπωσιάσει όπως το iPhone SE (2022), αλλά είναι αρκετά καλή για τις περισσότερες καθημερινές εργασίες.

iPhone SE (2022)

Το iPhone SE 2022 οδηγεί τα φθηνά τηλέφωνα στο επόμενο επίπεδο απόδοσης, συμπεριλαμβάνοντας το πανίσχυρο τσιπ A15 Bionic της Apple. Αυτός είναι ο ίδιος επεξεργαστής που υπάρχει στο iPhone 13, και απομακρύνει όλα τα τηλέφωνα Android, είτε παίζετε παιχνίδια είτε επεξεργάζεστε βίντεο εν κινήσει.

Αυτό το τσιπ δίνει επίσης στο νέο iPhone SE 2022 μια σειρά φωτογραφικών δυνάμεων που δεν είχε το προηγούμενο μοντέλο, όπως Smart HDR 4, Magic Fusion για καλύτερη λεπτομέρεια και Photographic Styles. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένα σενάρια το iPhone SE βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από το Google Pixel 5a. Δυστυχώς, η Apple δεν συμπεριέλαβε τη Νυχτερινή λειτουργία για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού.

Το νέο iPhone SE έχει την ίδια σχεδίαση με πριν, έτσι σημαίνει μια μικρή οθόνη 4,7 ιντσών και μεγάλα πλαίσια, αλλά ορισμένοι μπορεί να προτιμούν το παλιό κουμπί Touch ID για γρήγορο ξεκλείδωμα της συσκευής. Παρά ορισμένους συμβιβασμούς, το iPhone SE 2022 είναι ένα από τα καλύτερα φθηνά τηλέφωνα για άτομα που τους αρέσουν τα μικρά τηλέφωνα.

OnePlus Nord N20 5G

Έχει μια όμορφη οθόνη AMOLED, παρόλο που είναι κλειδωμένη στα 60Hz. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, κάτι που δεν βλέπετε συνήθως σε ένα τόσο φθηνό τηλέφωνο.

Σίγουρα, οι κάμερες είναι αρκετά υποβαθμισμένες, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε πάρα πολλά. Ωστόσο, έχετε γρήγορη φόρτιση 33 W, η οποία ξεπερνά ακόμη και μερικές από τις κορυφαίες ναυαρχίδες όπως το Galaxy S22 Ultra και το iPhone 13 Pro Max.

Sansung Galaxy A32 5G

Αρχίζουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα οικονομικά τηλέφωνα 5G να εμφανίζονται και ένα από τα καλύτερα της δέσμης είναι το Samsung Galaxy A32 5G. Στα 280 ευρώ, είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες σε αυτήν τη λίστα, αν είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε μια μέτρια εμφάνιση. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρήματα και θέλετε ένα τηλέφωνο με αξιοπρεπείς κάμερες, το Galaxy A32 5G είναι αυτό που πρέπει να σκεφτείτε.

Με τη μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών, το A32 δεν είναι μικρό τηλέφωνο. Ωστόσο, διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh που διαρκεί πολύ καιρό — σχεδόν 12 ώρες στις δοκιμές μας με ενεργοποιημένο τον προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης. Μπορείτε επίσης να περιμένετε ότι το Galaxy A32 θα διαρκέσει περισσότερο συνολικά από πολλές άλλες επιλογές προϋπολογισμού, με τη Samsung να υπόσχεται τρία χρόνια ενημερώσεων Android και τέσσερα χρόνια ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.